Blijf onder de aandacht bij land- en tuinbouwers tijdens de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Voor veel mensen en bedrijven een periode met vakanties en vrije dagen (al hebben boeren nooit vakantie 😉 ). Maar dat betekent niet dat jouw online activiteiten op een laag pitje hoeven te staan. De wintermaanden zijn namelijk ook een tijd waarin de online aanwezigheid van jouw doelgroep stijgt en akkerbouwers en telers bijvoorbeeld vaak binnen zijn. Het is belangrijk dat je ook in deze periode content deelt en onder de aandacht blijft van jouw doelgroep. Check deze tips!

 

#1 Val op met jouw e-mailmarketing


Tijdens de laatste maanden van het jaar overstromen inboxen van telers en veehouders met reclame en feestelijke groeten. Hoe valt jouw mail op tussen de vele onderwerpregels? Maak het persoonlijk. Gebruik een persoonlijke afzender, bijvoorbeeld een naam die jouw klanten herkennen van eerdere contacten of zet de naam van de ontvanger in de onderwerpregel. Maak daarnaast verstandig gebruik van emoji’s en gebruik deze alleen als ze je boodschap versterken. En ook in de onderwerpregel geldt: less is more.

 

#2 Een originele (online) kerstboodschap


Met de corona maatregelen wordt het lastig om beurzen of evenementen te organiseren. Dat vraagt om creativiteit. Geef bijvoorbeeld een origineel kerstcadeau of organiseer een online bijeenkomst in de vorm van een webinar of podcast. Je kan er ook voor kiezen om een originele boodschap per post te sturen zodat je toch onder de aandacht komt bij jouw doelgroep.

 

#3 Kijk vooruit naar het nieuwe jaar


Deel alvast jouw plannen voor het nieuwe jaar. Zijn er belangrijke data die boeren en tuinders in de agenda moeten zetten? Komen er acties aan die interessant zijn om in de gaten te houden? Informeer jouw doelgroep alvast over 2022 en kijk vooruit naar wat komen gaat.

 

Wil je jouw specifieke doelgroep online bereiken?
Lees hier over de mogelijkheden die AgriDirect biedt.

Wil je marktinformatie over jouw specifieke doelgroep?
Download hier marktinformatie van akkerbouwers, loonwerkers, melkveehouders, varkenshouders, pluimveehouders, geitenhouders, bloembollentelers, fruittelers, glastuinders en boomkwekers.