Dit zijn de populairste trekkermerken in jouw sector

John Deere, New Holland, Fendt…

Dit zijn de belangrijkste trekkermerken in jouw sector

Over de totale agrarische sector heeft John Deere de meest dominante positie, op de voet gevolgd door New Holland en Fendt. Over de diverse sectoren hebben boeren verschillende voorkeuren voor tractormerken. Dit blijkt uit een rondvraag van AgriDirect waarin 10.881 agrarische bedrijven aangeven wat het belangrijkste trekkermerk is dat ze op hun bedrijf in gebruik hebben.

populairste trekkermerken per sector

Bron: AgriDirect – Februari 2024

Top 10 trekkermerken

Populairste trekkermerken per sector

  1. John Deere (18,1%)
  2. New Holland (17,0%)
  3. Fendt (16,8%)
  4. Case (13,0%)
  5. Massey Ferguson (10,1%)
  6. Deutz Fahr (90%)
  7. Claas (5,5%)
  8. Valtra (3,0%)
  9. Steyr (1,7%)
  10. Overig (5,9%)

 

 

De rondvraag onder agrarische bedrijven, biedt inzicht in de voorkeuren van boeren in de specifieke sectoren akkerbouw, rundvee, tuinbouw en het totaal van alle agrarische sectoren.

In de rundveehouderij is John Deere het belangrijkste merk gevolgd door Fendt. Case IH volgt op ca. 15% en New Holland (14,1%) valt met een vierde plek buiten de top 3. New Holland is in de rundvee t.o.v. de andere sectoren opvallend minder vertegenwoordigd als belangrijkste merk. Deutz en CASE IH zijn binnen de rundvee juist beter vertegenwoordigd dan in de akkerbouw en tuinbouw.

Bij akkerbouwbedrijven onderscheiden New Holland en John Deere met ieder ruim 20% zich duidelijk van de concurrerende merken. Fendt (13,2%) en Case IH (12,3%) volgen dicht bij elkaar op plek 3 en 4. Naast John Deere en New Holland is ook Valtra relatief goed vertegenwoordigd bij akkerbouwers als belangrijkste merk.

In de Tuinbouw is New Holland het meest dominante merk. Ca. 1 op de 5 geeft aan dat New Holland het belangrijkste merk is. John Deere volgt met 15,2 % en Fendt (13,2%) vervult de derde positie. De resultaten zijn uitgesplitst naar de top 8 belangrijkste trekkermerken. Binnen de tuinbouw is de diversiteit van merken groot waardoor het aandeel overig als vanzelfsprekend ook groot is.

Meer marktinformatie van de akkerbouwsector ontvangen?

Download hier marktrapportages en ontvang nog veel meer interessante agrarische data.