Ruim 4 op de 10 agrariërs maakt gebruik van agrarische apps

43,1% van de Nederlandse land- en tuinbouwers heeft een agrarische app op zijn smartphone of tablet geïnstalleerd. Er is de meeste interesse in apps die informatie geven over weersvoorspellingen en agrarisch nieuws.

Dit zijn de resultaten van het communicatieonderzoek dat AgriDirect in 2019 heeft uitgevoerd. Ruim 800 Nederlandse land- en tuinbouwers hebben vragen over hun communicatie- en informatiegedrag beantwoord waarmee een representatieve analyse van het online communicatiegedrag van agrariërs mogelijk is geworden. Alle gegevens zijn bovendien herwogen naar de daadwerkelijke populatieverhoudingen in de markt.

Gebruik apps verdubbeld
In totaal maakt 43,1% van de agrariërs gebruik van apps. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2016, toen 21,2% gebruikmaakte van apps. Rundveehouders en akkerbouwers maken het meest gebruik van apps (beide bijna 46%). 38,4% van de tuinders gebruiken apps. Varkens en pluimhouders maken het minst gebruik van apps (30,5%).

Apps met weersvoorspellingen meest interessant
Land- en tuinbouwers die reeds apps gebruiken vinden apps met weersvoorspellingen het meest interessant (67,3%). Daarnaast worden apps het meest gebruikt om agrarisch nieuws te volgen (43,3%) of voor het bestellen van producten (40,7%).