"Een goed gevulde agenda voor de Univé-adviseurs"

Univé

“Wij willen graag in gesprek komen met agrariërs die nog geen klant van ons zijn.” Dat was de gedachte van Univé toen er contact werd zocht met AgriDirect. Univé is al jaren een belangrijke speler in de agrarische verzekeringsbranche. Ze wilden graag hun diensten onder de aandacht brengen bij akkerbouwers en melkveehouders die nog geen klant waren van Univé.

Door het leveren van diverse marktonderzoeksrapportages, bestond er al een goed contact tussen Univé en AgriDirect. Deze keer wilde Univé gebruik maken van een van de andere diensten van AgriDirect. Ze kozen voor een afsprakengeneratieproject voor de Univé Het Zuiden.

Allereerst werden akkerbouwers en melkveehouders uit twee werkgebieden van Univé geselecteerd uit de Nederlandse Agrarische Database van AgriDirect. Na een matching met het klantenbestand van Univé werden de bestaande klanten uit het bestand gefilterd. Een selectie van circa 200 niet-klanten ontving een mailing waarin een gratis risicoanalyse werd aangeboden. Enkele dagen nadat de brief op de mat lag, werd bij AgriDirect gestart met de afsprakenproject. Tijdens het telefoongesprek werd de interesse in de risicoanalyse gepeild. Bij interesse werd een afspraak voor de adviseurs van Univé ingepland op datum en tijd.

Het bleek een succes; beide adviseurs van Univé Het Zuiden hadden voor de daaropvolgende maanden goed gevulde agenda’s.

Univé over de samenwerking met AgriDirect:
“We kozen voor deze actie om te testen of we aan tafel konden komen bij de, voor ons nog onbekende, akkerbouwers en melkveehouders. Bijna 30 procent van de benaderde agrariërs bleek, nu of op een later tijdstip, geïnteresseerd te zijn in onze risicoanalyse. Een mooi resultaat én de perfecte kans om onze diensten te promoten bij onze prospects. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Door het hoge aantal afspraken bleek het inplannen van een vervolgafspraak soms lastig. Vandaar dat we bij een mogelijke vervolgactie moeten letten op een betere verdeling van de afspraken, zodat onze adviseurs meer tijd over hebben voor het nabewerken van de contacten”.

Download een van onze
marktrapportages

Ontvang gratis de meest actuele marktinformatie in één overzicht, met o.a. bedrijfskenmerken, agrarische activiteiten, teelten, informatie over machines en nog veel meer!

home download rapportage
GlastuinbouwOnderzoek varkens